Twig landscaped the 70-acre extension to Stanmore Country Park, North West London, created during the spring of 2013 with the final planting of landforms completed in the autumn.

Wood Farm is a challenging but unique site, surrounded by woodland, with spectacular views of the capital. Twig was awarded the contract to transform this inaccessible area of former inert land fill site, farmland, and scrub into a haven for the public and wildlife alike.

The transformation included the clearing of vegetation, tree work, fencing, gate installation, seeding of grass and wild flowers, all weather path installation to enable pedestrian and wheel chair access in to the country park, cattle grid installation, soak away construction following permeability testing, car park formation, tree and shrub planting, Ha Ha construction and spreading 3000t of topsoil prior to seeding.

Throughout the park there are access points that required kissing and pedestrian gates and multiple benches and cycle racks installed.

Twig Group Case Study - Stanmore Country Park grass
Twig Group Case Study - Stanmore Country Park stones
Twig Group Case Study - Stanmore Country Park water
Twig Group Case Study - Stanmore Country Park fencing
Twig Group Case Study - Stanmore Country Park tree trunks
Twig Group Case Study - Stanmore Country Park lake